Følg oss!

FacebookInstagram

Kommende aktiviteter

Ingen hendelser
  • Gi rasisme rødt kort

ungeledere kompri

Bilde: F.v. Maria Ulvevadet (17), Clement Sebazungu (20), Ehtsham Nawaz (17) og Jamil Dost (17) jobbet som aktivitetsledere under Vålerenga Samfunns idrettsskole forrige uke.

Hos Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn jobber det ungdommer som tidligere har deltatt på våre prosjekter. I forrige uke jobbet fire ungdommer som instruktører for Idrettsskolen som ble arrangert for barn og unge i nærområdet. 

 Unge ressurser

Vålerenga Samfunn er stolte av de flinke ungdommene som er ansatt for å spre idrettsglede for barn og unge. Ungdommene som er ansatt i stiftelsen har gjennomført enten arbeidstreningsprogrammet «Jobbsjansen», eller ungdomslederprogrammet «Ung Leder Vålerenga».

I tillegg til instruktører på Idrettsskole, benytter stiftelsen seg av ungdommer til å jobbe på ferieaktiviteter for lavinntektsfamilier, i Fanzone i forkant av hjemmekamper, og på aktivitetstilbudet «Sportskveld».

Verdifull arbeidserfaring

De unge instruktørene er alle fornøyde med idrettsskolen der de jobbet som instruktører forrige uke. I løpet av uken fikk barna prøve seg på ulike idretter som basket, fotball, innebandy, frisbeegolf, amerikansk fotball, slåball og håndball. Instruktørene har også skolert barna innenfor Fair Play, inkludering, hvordan man kan være en god lagspiller og Vålerenga Mot Rasisme.

Jamil Dost (17) har deltatt på Ungdomslederprogrammet «Ung Leder Vålerenga», i løpet av programmet deltok han blant annet på trenerkurs, dommerkurs, kurs i sosial kompetanse og lederkurs. Nå jobber han som aktivitetsleder for tilbudet «Sportskveld», som er et ukentlig lavterskel- og gratis aktivitetstilbud for barn og unge i Oslo. Forrige uke fikk han også prøve seg som aktivitetsleder på idrettsskolen.

- Det har vært morsomt å jobbe med barn på idrettsskolen, sier han.

- Mulighetene jeg har fått av Vålerenga Samfunn – både gjennom Ung Leder-programmet og jobb, har høy verdi for min egen framtid. Jeg har lært masse nytt jeg kan ta med meg videre i arbeidslivet, som også er spesielt relevant for meg siden jeg ønsker å jobbe med mennesker, forklarer Jamil.

107142189 2397986483835912 7173613284688543615 o

Bilde: Barna på idrettsskolen lager plakat om Inkludering, Vålerenga mot Rasisme, hvordan man kan være en god lagspiller og Fair Play, under kyndig veiledning fra de unge lederne.

Clement Sebazungu (20) deltok på arbeidstreningsprogrammet Jobbsjansen i våren 2019. Siden da har han tatt store steg. Han har gått fra å være arbeidsledig til å jobbe på Aktivitetsskole, være hovedtrener for G13 i Vålerenga Fotball og i tillegg ta oppdrag for Vålerenga Samfunn. Til høsten begynner han på en bachelor i idrett med spesialisering på trenerrollen.

- Vålerenga Samfunn og Vålerenga Fotball har hjulpet meg med å finne selvtilliten og selvinnsikten slik at jeg har klart å komme meg på beina igjen og fighte videre for de tingene som er viktig for meg i livet. Idretten er viktig for meg og jeg har lyst til å komme så langt som mulig med å være fotballtrener, derfor er jeg glad for de erfaringene og mulighetene jeg får i Vålerenga, sier han.

106668107 2395645254070035 8303455697260678594 o

Bilde: Clement heier på barna mens de spiller frisbeegolf.

Utvikle unge gode forbilder

Barn og unge som deltar på ulike aktivitetstilbud i Oslo trenger gode forbilder som aktivitetsledere. Gjennom kursing i stiftelsens prosjekter Jobbsjansen og Ung Leder Vålerenga lærer ungdommene mye, men den praktiske erfaringen er også viktig for å utvikle seg videre og ikke minst for å bli attraktive på arbeidsmarkedet.

- Vi ønsker at ungdommene i Vålerenga Samfunn skal være gode forbilder med en positiv påvirkning for barn og unge i samfunnet. Ved å gi dem tillit og bruke dem som de ressursene de er, skjer det mye mestring og personlig utvikling hos ungdommene, sier Julie Braathen, prosjektleder i Vålerenga Samfunn.


Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn
Tel: 23 24 78 00. PB 6064 Etterstad 0601 Oslo. Besøksadresse: Innspurten 12 A, Inngang B, 5.etg. 0663 Oslo

Vi har 214 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Kopirett © 2016-19 Vålerenga Samfunn. Alle rettigheter reservert. Webdesign © 2016-19 Web Norge.